FAQ | Veelgestelde Vragen

Lees hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.


Hoe zwaar kan de tandem belast worden?

Een STÆRK tandem is geschikt om 200 kilogram belasting aan te kunnen. Dit komt over het algemeen neer op fietsers en bagage. Wel adviseren wij bij zwaardere personen om een verende zadelpen te gebruiken indien mogelijk en de spaakspanning regelmatig te laten controleren. Let op: extra gewicht kan een langere remweg geven.

Is het vouwen van de tandem makkelijk?

Ja, dit is in 3 handelingen te doen. Wel is het handig om dit een paar keer te oefenen. De stappen zijn toegelicht in de handleiding, en de dealer zal het u ook laten zien.

Maakt het vouwsysteem de fiets minder sterk of stabiel?

Nee, het frame van uw STÆRK tanden doet niet onder voor andere frames. Sterker nog, door de extra versteviging is het eerder steviger dan een frame zonder scharnier. De stevigheid wordt gewaarborgd door het gebruik van de speciale dubbele scharnieren. Ook zal het frame niet zomaar dubbel kunnen klappen tijdens het fietsen omdat er meerdere handelingen nodig zijn.

Past de tandem op alle autodragers?

Nee, wel zijn de meeste dragers aan te passen. Informeer bij uw dealer of dat mogelijk is bij uw drager. Een drager die perfect is om uw tandem te vervoeren vindt u hier.

Hoe ver kan ik fietsen met een volle accu?

Dit is bij een gewone fiets al lastig te beantwoorden en bij een tandem dubbel zo moeilijk. Het kan namelijk zijn dat u twee keer zo ver kan omdat u allebei flink mee trapt maar ook kan het zo zijn dat u maar de helft van de afstand af kan leggen omdat u zwaarder bent en allebei minder in staat bent om mee te trappen. Er zijn een heleboel factoren (onder andere de mate van ondersteuning, de ondergrond, het aantal hoogtemeters en de weersomstandigheden) die aan het bereik bijdragen, maar de stelregel is dat er tussen de 40 en 100km kan worden gefietst met een volle accu.

Hoeveel bagage kan ik meenemen op de STÆRK?

De MIK drager die standaard gemonteerd wordt kan 27 kg bagage aan. Maar over het algemeen is het beter om het gewicht over de hele fiets te verdelen. Heeft u veel mee te nemen (bijvoorbeeld op fietsvakantie) denk dan ook eens aan een voordrager.

Kan ik makkelijk opstappen en afstappen?

Uw STÆRK tandem heeft een relatief lage instap. Wel is het verstandig om het op- en afstappen even uit te proberen. De hoogte van de zadels kan afgesteld worden zodat u het prettigste fietst. U staat tenslotte minder lang stil dan dat u aan het fietsen bent. Vindt u juist het wegfietsen een probleem omdat u niet goed bij de grond kan dan adviseren wij een speciale zadellift te gebruiken: De E10 zadelpen met hoogte velling geeft de mogelijkheid om met het zadel laag op te stappen en met het zadel wat hoger te fietsen.


© STÆRK 2022

Fouten voorbehouden, er zijn geen rechten of garanties te verbinden aan de informatie op deze site. Specificaties en prijzen kunnen aangepast worden zonder voorafgaande melding. Gezien de schaarste op de onderdelenmarkt moet er soms uitgeweken worden naar andere onderdelen of kan er een plotselinge prijswijziging nodig zijn.