Over Onze Tandems

Lees hier meer over de Unique Selling Points van de STÆRK tandems.

Vouwbaar

Alle STÆRK tandems zijn vouwbaar. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee ten opzichte van normale tandems. Zo neemt een opgevouwen tandem niet meer plaats in dan een normale fiets, waardoor parkeren een stuk eenvoudiger is. Ook is de fiets eenvoudig te vervoeren op een fietsendrager. Zowel normaal als in opgeklapte stand staat de tandem stevig op het dubbele standaard.

Zowel het in- als uitvouwen van een STÆRK tandem kost slechts 3 handelingen. In onze handleiding is te lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Speciale uitvoering Rohloff naaf

De Rolhoff-versnellingsnaaf is een onderhoudsarm versnellingssysteem met 14 versnellingen. Deze zogenaamde ‘Speedhub’ bestaat al sinds 1998 en heeft zichzelf bewezen als een zeer betrouwbaar versnellingssysteem, zeker onder veeleisende fietsers. Voor de meeste modellen van STÆRK is een speciale en unieke Rohloff naaf ontwikkeld met 48 spaakgaten. Dit maakt de wielen van STÆRK enorm sterk. Waar veel andere tandemwielen het zwaar hebben door de extra belasting, biedt STÆRK naast de beste naaf ook het beste wiel dat niet zal bezwijken onder het extra gewicht.

14 Versnellingen

Het bereik van de 14 versnellingen van STÆRK tandems komen overeen met een derailleurfiets die 3 voorbladen heeft en een 10-speed cassette achter. Met de Rohloff versnellingsnaaf is het daardoor mogelijk om licht bergop te fietsen.

Leren Handvatten

De STÆRK tandems zijn uitgevoerd met leren handvatten. Naast een luxueuze uitstraling geeft dit extra comfort, minder zweethanden en een langere levensduur dan kunststof uitvoeringen.

STÆRK tandems kunnen geleverd worden met multigreep (zie afbeelding) of ‘normale’ stuurbochten. Het voordeel van een multigreep stuurbocht is dat een fietser tijdens het fietsen meerdere handposities kan innemen zonder dat er verstellingen nodig zijn. Zeker bij lange fietstochten is het bekend dat dit bij veel gebruikers bijdraagt aan een prettigere fietservaring.

Instelbare Pennen

Bij de tandems van STÆRK zijn de zadelpennen en stuurpennen voor de ‘stoker’ (achterste persoon op de tandem) voorzien van extra buizen. Dit zorgt ervoor dat de instelbaarheid extra groot is en dat er voor elke gebruiker goed passende afmetingen mogelijk zijn.

Robuuste Kettingkast

De Aluminium kettingkasten zijn door STÆRK zelf ontworpen en zijn behalve licht van gewicht ook sterk. Door aluminium te gebruiken zal de kast niet snel stuk gaan, in tegenstelling tot kunststof. In een extreem geval zou de kast kunnen verbuigen door een ongeval. Het scheuren of breken is vrijwel onmogelijk om te gebeuren.

Over de Bosch variant van STÆRK

Bosch Performance Line

Bij de elektrische middenmoter is er gekozen voor de krachtbron van Bosch, de zogenaamde Performance line. Deze motor geeft een extra moment van 65Nm. Deze ondersteuning is naar wens in te stellen en voelt heel natuurlijk aan. Het is dus net alsof je met 3 personen op de tandem zit. De ondersteuning blijft doorgaan tot 25 km per uur.

Accu

De Accu is tussen de onderste buizen van de tandem geplaatst. Hierdoor is het zwaartepunt zo laag mogelijk wat het evenwicht tijdens het fietsen ten goede komt. De accu is gemonteerd onder een kleine hoek waardoor hij eenvoudig eruit kan worden gehaald en terug kan worden geplaatst. Standaard wordt er een 500Wh accu meegeleverd. Hoever je daarmee kan rijden hangt af van veel verschillende factoren. Van invloed zijn onder andere de mate van ondersteuning, de mate waarin beide rijders meefietsen, de ondergrond, het aantal hoogtemeters en de weersomstandigheden (wind/kou). De stelregel is dat er tussen de 40 en 100km kan worden gefietst met een volle accu.

Display

De Bosch tandems van STÆRK worden geleverd met een Intuvia fietscomputer. Deze display is goed te lezen in alle lichtsomstandigheden en is intuitief te besturen tijdens het fietsen zonder dat de handen van het stuur afgehaald hoeven worden.

Onderaan de Bosch display staat een reikwijdte (Range) als indicatie hoe ver er nog gefietst kan worden. Belangrijk om te benoemen is dat deze range is afgesteld op een normale fiets, bij een tandem kan dit afwijken.

Kettingspanner

Bij de Bosch variant is er gekozen voor een kettingspanner om het voorste deel te spannen. Dit maakt dit onderdeel onderhoudsarm. Tijdens het gebruik wordt een ketting langer, deze spanner pakt de extra lengte automatisch op.

© STÆRK 2022

Fouten voorbehouden, er zijn geen rechten of garanties te verbinden aan de informatie op deze site. Specificaties en prijzen kunnen aangepast worden zonder voorafgaande melding. Gezien de schaarste op de onderdelenmarkt moet er soms uitgeweken worden naar andere onderdelen of kan er een plotselinge prijswijziging nodig zijn.